18 september 2020
18:00

RÅSLÄTT SK

Referat: IK VISTA - RÅSLÄTT SK

Säsongens näst sista match, tillika den första fredagsmatchen, spelades 18 september hemma mot Råslätt SK. Råslätt hade likt förra omgångens motståndare Bottnaryd avstått vårsäsongen pga rådande pandemi och var således också en ny bekantskap för hemmalaget IK Vista. Publiken fick också se ett välbekant ansikte och höra en välbekant röst när tränaren Christofer Kvarnefors återigen fanns med på bänken.

1:a halvlek
Publiken hade knappt hunnit hitta sina platser innan det small och det small rejält. Vide Grundström hade bestämt sig för att fira in helgen med en riktig raket som formade målnätet till en strut innan klockan hunnit passera 20 sekunder! Målet satte prägeln på första halvlek som IK Vista alltsom oftast dikterade villkoren i. RSK var inte helt ofarliga, men kom sällan till avsut mot Jonathan som för dagen vaktade målet. Slutet av halvleken präglades av så kallat Hawaii-spel där lagen turades om att anfalla och det var också under den här perioden som Pelle tryckte in 2-0 på ett distansskott. 2-0 var också resultatet när domaren blåste för första vilan.

2:a halvlek
Om Vista var bra i första halvlek så var de faktiskt ännu bättre i andra. Man tryckte ner Råslätt och kom till flera avslut som också resulterade i ett antal hörnor. Mitt i den värsta pressen jobbade två råslättsspelare fram bollen och kontrade in sitt första mål för matchen till 2-1. Blev de rödklädda hemmaspelarna nedslagna av det? Nej. De fortsatte forcera och fick i mitten av andra halvlek lön för mödan då Vilgot petade in 3-1 från nära håll. Ett klassiskt måltjuvs-mål. I femtonde minuten fick hemmalaget straff efter att bollen träffat en bortaspelare på armen. Efter en lång diskussion, som påminde mycket om polsk riksdag, stod det till slut klart att Zander skulle slå straffen. Det gjorde han med den äran när han tryckte in bollen lågt till höger om målvakten. 4-1 också stod sig halvleken ut.

3:e halvlek
Matchens sista tredjedel påminde mycket om den andra. Vista skapade mest men Råslätt stack upp och gjorde mål. Återigen en kontring där Jonathan inte hade någon möjlighet att ta det väl avvägda avslutet. Några minuter senare gjorde Wide NS mål efter ett genombrott på vänsterkanten. Vista-spelarna fortsatte att visa upp bra spel resten av halvleken och med tre minuter kvar satt Wide NS spiken i kistan när han via en RSK-spelares huvud fick in slutresultatet 6-2.

Sammanfattning
Vi följer upp förra omgångens fina match med ytterligare en bra prestation. Kanske var det till och med snäppet bättre då Råslätt kändes ett strå vassare än Bottnaryd. Framförallt är det inställningen och viljan som är den stora skillnaden jämfört med de andra matcherna under hösten. Spelarna peppar varandra och hjälps åt, framförallt i försvarsspelet. Mycket kul att se! Alla gjorde en fin insats och för många var det nog bästa matchen för året. Det är svårt att lyfta fram någon specifik så alla får beröm. Hoppas de tar med sig samma inställning till den avslutande träningsveckan.